Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu

2017. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2. Rīvmaizi ar sieru samaisa un ieber lēzenā šķīvī.
3. Zivs filejas sagriež 3-4 cm platos gabalos.
4. Katru gabaliņu apvārta rīvmaizes un siera maisījumā no visām pusēm.
5. Liek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, liek cepeškrāsnī uz 6-7 minūtēm (līdz zivs kļūst balta un rīvmaizes garoziņa - zeltaini brūna).
6. Kamēr cepas zivs fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidiņas, ieber verdošā ūdenī un pēc 3 minūtēm nokāš. Uzber malto ingveru, samaisa.
Pasniedzot uz šķīvja liek burkānus, tam virsū cepto zivs fileju un pārlej ar kausēto sviestu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu