Zivs fileja ar siera un rīvmaizes garoziņu

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas (pēc izvēles)
  • 1/3 glāze/s rīvmaizes
  • 1/3 glāze/s rīvēta Parmas vai cita cieta siera
  • 4 ēd. k. kausēta siera
  • 250 g burkānu
  • 1 šķipsna/s malta ingvera
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
  2. Rīvmaizi ar sieru samaisa un ieber lēzenā šķīvī.
  3. Zivs filejas sagriež 3-4 cm platos gabalos.
  4. Katru gabaliņu apvārta rīvmaizes un siera maisījumā no visām pusēm.
  5. Liek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, liek cepeškrāsnī uz 6-7 minūtēm (līdz zivs kļūst balta un rīvmaizes garoziņa - zeltaini brūna).
  6. Kamēr cepas zivs fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidiņas, ieber verdošā ūdenī un pēc 3 minūtēm nokāš. Uzber malto ingveru, samaisa.
    Pasniedzot uz šķīvja liek burkānus, tam virsū cepto zivs fileju un pārlej ar kausēto sviestu.

    Labu apetīti!
    Kamēr cepas zivs fileja, burkānus notīra, sarīvē rupjās skai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni