Laša zupa ar tomātiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Laša zupas izlase (1 galva + asakas)
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 2 tomāti
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 puravs
  • 1 burkāns
  • 500 ml trekna piena vai kafijas krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Lašas zupas izlasi pārlej ar 1,5 l auksta ūdens.
    Uzvāra, nosmeļ putas un turpina vārīt 3-5 minūtes.
  2. No buljona izņem galvu un asakas, noliek malā, lai atdziest, tad atdala gaļu no asakām.
  3. Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Puravu nomazgā un gaišo daļu sagriež ripiņās.
  5. Uz pannas sakarsē eļļu un apcep burkānus un puravus. Liek buljonā un turpina vārīšanu.
  6. Kartupeļus notīra, sagriež kubiciņos, ieber buljonā un vāra 10 minūtes.
  7. Tomātus ieliek uz 2 minūtēm vērdošā ūdenī, nedaudz atdzesē, novelk miziņu, sagriež kubiciņos un liek zupā. Vāra vēl 10 minūtes.
  8. Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno pienu un pievieno sāli un piparus, uzkarsē.
    Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Beigās pievieno no asakām notīrītu zivs gaļu, pielej trekno...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas