Sākums > Receptes > Uzkodas

Vārītu kartupeļu kanapē

2005. gada 13. maijs
Foto: Indra Plinte
Pagatavošana
120 min
1. Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo vēl siltus un sagriež tos garenvirzienā vienādās šķēlēs (1-1.15 cm). Krūtiņu smalki sagriež. Sīpolus nomizo un sagriež tāpat kā krūtiņu. Uz sakarsētas pannas vispirms apcep krūtiņu, pēc tam pievieno sīpolus, kurus apcep, līdz tie kļūst zeltaini. Sacepto krūtiņu ar sīpoliem pārkaisa ar kariju, visu rūpīgi samaisa, nedaudz uzkarsē, sāla, piparo un visu pārslaka ar citronu sulu. Kāpostus smalki sakapā, pievieno pannas saturam, uzsilda, pielej augu eļļu un atdzesē. Masai pievieno smalki sagrieztus lokus un samaisa, nepieciešamības gadījumā pieliek vēl garšvielas. Iegūto masu kārto uz sagatavotajām kartupeļu šķēlēm, rotā ar lociņiem.
Uz augšu