Vārītu kartupeļu kanapē

3 1

Sastāvdaļas

  • 6 vienādi garenas formas kartupeļi
  • 100 kūpinātas krūtiņas
  • 2 mazi sīpoli
  • 1 ēdamkarote (bez kaudzes) karija
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 250 g skābētu kāpostu
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 saišķis zaļo lociņu

Pagatavošana

120 min.
  1. Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo vēl siltus un sagriež tos garenvirzienā vienādās šķēlēs (1-1.15 cm). Krūtiņu smalki sagriež. Sīpolus nomizo un sagriež tāpat kā krūtiņu. Uz sakarsētas pannas vispirms apcep krūtiņu, pēc tam pievieno sīpolus, kurus apcep, līdz tie kļūst zeltaini. Sacepto krūtiņu ar sīpoliem pārkaisa ar kariju, visu rūpīgi samaisa, nedaudz uzkarsē, sāla, piparo un visu pārslaka ar citronu sulu. Kāpostus smalki sakapā, pievieno pannas saturam, uzsilda, pielej augu eļļu un atdzesē. Masai pievieno smalki sagrieztus lokus un samaisa, nepieciešamības gadījumā pieliek vēl garšvielas. Iegūto masu kārto uz sagatavotajām kartupeļu šķēlēm, rotā ar lociņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas