Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Citrona rausīši ar pildījumu

2017. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Siltā piena liek raugu, sviestu un cukuru, šķipsniņu sāls, samaisa. Pieliek 1 olu, rīvētu citrona miziņu un miltus.
2. Samīca mīklu un liek uzrūgst.
3. Uzrūgušu mīklu izrullē 5-7 mm biezumā, ar formiņu vai glāzi izspiež apļus (apmēram 7 cm diametrā).
4. Uz mīklas apļa liek ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru apli, rūpīgi aizspiež malas ar dakšiņas palīdzību.
5. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un liek sagatavotos rausīšus, ļauj nedaudz uzrūgt, pārsmērē ar sakultu olu.
6. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu