Kārtainā kanēļmaize

2017. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Siltā pienā iejauc 3 ēd. k. cukura, sāli, raugu, sviestu, iemīca miltus. Samīca mīklu, liek uzrūgt siltā vietā.
2. Uzrūgušu mīklu izrullē ļoti plānā, garā taisnstūrī.
3. Mīklu pārkaisa ar cukuru un kanēli, satin rullī. Mīklas rulli gareniski pārgriež uz pusēm.
4. Abas mīklas lentes savij kopā tā, lai griezuma vieta būtu uz augšu. Tad savīto pīni satin rullī kā gliemezi.
5. Mīklu liek uz plāts, ļauj uzrūgt.
6. Sakuļ olu, pārsmērē mīklu un cep 180 grādu temperatūrā līdz virsiņa brūna.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu