Ķirbju maize

2017. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Ķirbi sagriež gabaliņos, izvāra nelielā ūdens daudzumā, ūdeni nolej, saglabā, ķirbjus sastrādā masā.
2. Miltus, sāli, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli sajauc.
3. Eļļu sajauc ar cukuru un ķirbju biezeni un 100 ml ūdens, kurā vārījās ķirbji.
4. Masai pieliek sausās sastāvdaļas, samaisa mīklu, pieliek valriekstus.
5. Cepamo formu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes.
Gatavību pārbauda ar kociņu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu