Ķirbju maize

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 200 g cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 240 ml ķirbju biezeņa
  • 120 ml olīveļļas
  • 0.5 tējk. muskatrieksta
  • 0.5 tējk. kanēļa
  • 150 g valriekstu

Pagatavošana

65 min.
  1. Ķirbi sagriež gabaliņos, izvāra nelielā ūdens daudzumā, ūdeni nolej, saglabā, ķirbjus sastrādā masā.
  2. Miltus, sāli, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli sajauc.
  3. Eļļu sajauc ar cukuru un ķirbju biezeni un 100 ml ūdens, kurā vārījās ķirbji.
  4. Masai pieliek sausās sastāvdaļas, samaisa mīklu, pieliek valriekstus.
  5. Cepamo formu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes.
    Gatavību pārbauda ar kociņu.

    Lai labi garšo!
    Cepamo formu ietauko, liek mīklu, cep 180 grādu temperatūrā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize