Kartupeļu salātu klaipiņš

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes (750 g) vārītu kartupeļu masas
  • 1 /2 glāzes majonēzes vai krējuma
  • 1 glāze vārītu sasmalcinātu seleriju
  • Sāls, pipari
  • 4 cieti vārītas olas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu apceptu sīpolu
  • 1 glāze bieza krējuma vai mīksta biezpiena
  • 2 ēdamkarotes majonēzes pārliešanai
  • Rotāšanai
  • Tomāti
  • Zaļumizaļās un sarkanās paprikas pākstis

Pagatavošana

127 min.
  1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un vāra līdz gatavībai, nokāš, nosusina un izberž caur sietu. Kartupeļu masā iemaisa selerijas, majonēzi vai krējumu, sāli, piparus, 3 sasmalcinātas olas, sīpolus, zaļumus. Masu liek uz pergamenta vai folijas, izveido klaipiņu, novieto ledusskapī. Atdzesētu klaipiņu liek uz trauka, kurā to pasniegs, pārlej biezu krējumu vai biezpienu, samaisītu ar pārējo majonēzi, pārkaisa zaļumus, rotā ar olu ripiņām, tomātu daiviņām vai piparu gredzeniem. Klaipiņu ieteicams sagatavot dienu pirms lietošanas un folijā iesaiņotu uzglabāt ledusskapī, var pat iesaldēt. Klaipiņu rotā pirms pasniegšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas