Sākums > Receptes > Uzkodas

Kartupeļu salātu klaipiņš

2005. gada 13. maijs
Foto: Indra Plinte
Pagatavošana
127 min
1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un vāra līdz gatavībai, nokāš, nosusina un izberž caur sietu. Kartupeļu masā iemaisa selerijas, majonēzi vai krējumu, sāli, piparus, 3 sasmalcinātas olas, sīpolus, zaļumus. Masu liek uz pergamenta vai folijas, izveido klaipiņu, novieto ledusskapī. Atdzesētu klaipiņu liek uz trauka, kurā to pasniegs, pārlej biezu krējumu vai biezpienu, samaisītu ar pārējo majonēzi, pārkaisa zaļumus, rotā ar olu ripiņām, tomātu daiviņām vai piparu gredzeniem. Klaipiņu ieteicams sagatavot dienu pirms lietošanas un folijā iesaiņotu uzglabāt ledusskapī, var pat iesaldēt. Klaipiņu rotā pirms pasniegšanas.
Uz augšu