Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas un dārzeņu mērce ar saldo krējumu

2017. gada 7. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. 30 minūtes pirms gatavošanas uzsākšanas vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sinepes, samaisa un ļauj pastāvēt noteikto laiku.
2. Sagatavo dārzeņus - nomizo, nomazgā.
3. Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež tik smalki cik patīk, papriku sagriež kādā formā vēlas, tomātus sagriež tādos gabalos, kas iet pie sirds.
4. Katliņā ielej mazliet eļļu un liek sīpolus apcepties, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus.
5. Uz pannas tikmēr apcep vistas gabaliņus.
6. Kad vistas gabaliņi apcepušies (apmēram 5-7 min.), tos pievieno katliņā, visu apmaisa, pielej nedaudz ūdens, vāku virsū un lai sautējās.
7. Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievieno zaļos zirnīšus un saldo krējumu, visu apmaisa, vāku virsū un ļauj vēl 5 minūtes pasautēties.
8. Ja mērci vēlās nedaudz biezāku, tad sajauc 2 ēd. k. miltu ar auksto ūdeni, lai veidojas tāda kā putriņa un pievieno katliņa saturam un visu kārtīgi samaisa.
9. Pievieno garšvielas, apmaisa un gatavs.
Labi garšo ar rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu