Sākums > Receptes > Zupas

Izcilā skābu kāpostu zupa

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Gaļu liek vārīties.
2. Skābos kāpostus ieliek māla podiņā, kur izkausēts sviests, nedaudz uzlej ūdeni, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 160 grādos.
3. Sīpolus, sarīvētus burkānus un ķiplokus apcep eļļā un pievieno gaļai.
4. Sagriež kartupeļus, kad gaļa gandrīz gatava, pieliek kartupeļus. Gatavo gaļu izņem, sagriež gabaliņos, pieliek atpakaļ zupai.
5. Kāpostus zupai pieliek tad, kad kartupeļi gatavi, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas, sagrieztas plūmes un pavāra vēl 5 minūtes.
Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
!!! Ja grib pikantāku zupu, pieliek čilī mērcīti.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu