Mana lazanja

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus applaucē karstā ūdenī, novelk miziņas un sagriež kubiņos.
2. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiciņos.
3. Uz sakarsētas pannas liek cepiets malto gaļu, kurai pievieno sīpolu un ķiploku kubiņus.
4. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno sagrieztos tomātus un sutina līdz tomāti izšķīduši.
5. Pievieno tomātu mērci un garšvielas.
Kad uzmet pirmo burbuli, mērcei pievieno saldo krējumu, uzvāra un noņem no uguns.
6. Lazanjas plāksnītes liek verdošā ūdenī un 1 minūti vāra. Šādi lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk pagatavojama.
7. Formā kārto lazanju šādā secībā: iesmērē pa visu formu mērci, pārkaisa ar sieru un liek virsū lazanjas plāksnītes.
Turpina likt šādā secībā līdz formas augšai.
Man sanāk 4 kārtas ar lazanjas plāksnītēm.
8. Pēdējai kārtai uzber nedaudz vairāk sarīvēto sieru.
9. Ja formai ir vāks uzliek to un liek 200 grādos cepties apmēram 40 minūtes.
Ja vāka nav, var pārklāt ar foliju.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu