Mana lazanja
Sastāvdaļas
- Lazanjas plāksnītes
- 500-700 g maltās gaļas
- 200 g saldā krējuma
- 400 g tomātu mērces
- 5-6 tomāti
- 500 g siera
- Sīpols
- Ķiploki
- Garšvielas pēc izvēles
- Tomātus applaucē karstā ūdenī, novelk miziņas un sagriež kubiņos.
- Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiciņos.
- Uz sakarsētas pannas liek cepiets malto gaļu, kurai pievieno sīpolu un ķiploku kubiņus.
- Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno sagrieztos tomātus un sutina līdz tomāti izšķīduši.
-
Pievieno tomātu mērci un garšvielas.
Kad uzmet pirmo burbuli, mērcei pievieno saldo krējumu, uzvāra un noņem no uguns. - Lazanjas plāksnītes liek verdošā ūdenī un 1 minūti vāra. Šādi lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk pagatavojama.
-
Formā kārto lazanju šādā secībā: iesmērē pa visu formu mērci, pārkaisa ar sieru un liek virsū lazanjas plāksnītes.
Turpina likt šādā secībā līdz formas augšai.
Man sanāk 4 kārtas ar lazanjas plāksnītēm. - Pēdējai kārtai uzber nedaudz vairāk sarīvēto sieru.
-
Ja formai ir vāks uzliek to un liek 200 grādos cepties apmēram 40 minūtes.
Ja vāka nav, var pārklāt ar foliju.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri