Ābolu kēksiņi

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Sviestu puto ar cukuru, vanilīnu, pa vienai pievieno olas, tad cepamo pulveri un miltus.
2. Mīca mīklu. Mīklai jābūt pastingrai.
3. Iesmērē nedaudz sviesta kēksiņu veidnītēs, un iepilda sagatavoto maisījumu, piepildot 2/3 no formiņas.
4. Sagriež nomizotus ābolus 4 daļās.
Katru ceturtdaļu griež gareniski uz pusēm, pilnībā tos nepārgriežot. Ābolu šķēlītes apviļā sagatavotajā kanēļa un brūnā cukura maisījumā un liek virsū katram kēksiņam.
5. Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.
Kēksiņu gatavību pārbauda ar kociņu, virsiņai jābūt zeltaini brūnai.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu