Ābolu kēksiņi

3 1

Sastāvdaļas

  • 4-6 āboli
  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 3.5 glāze/s miltu
  • Neliels daudzums brūnā cukura, samaisīts ar nelielu daudzumu kanēļa

Pagatavošana

35 min.
  1. Sviestu puto ar cukuru, vanilīnu, pa vienai pievieno olas, tad cepamo pulveri un miltus.
  2. Mīca mīklu. Mīklai jābūt pastingrai.
  3. Iesmērē nedaudz sviesta kēksiņu veidnītēs, un iepilda sagatavoto maisījumu, piepildot 2/3 no formiņas.
  4. Sagriež nomizotus ābolus 4 daļās.
    Katru ceturtdaļu griež gareniski uz pusēm, pilnībā tos nepārgriežot. Ābolu šķēlītes apviļā sagatavotajā kanēļa un brūnā cukura maisījumā un liek virsū katram kēksiņam.
  5. Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.
    Kēksiņu gatavību pārbauda ar kociņu, virsiņai jābūt zeltaini brūnai.

    Lai labi garšo!
    Kēksiņus cep cepeškrāsnī 180-190 grādu temperatūrā 20-25 min...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize