Otrādā ābolkūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 pussaldi āboli
  • 100 g sviesta
  • 100 g mannā
  • 3 olas
  • 250 ml miltu
  • 250 ml cukura
  • 100 g skābā krējuma

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo kūkas veidni, diametrā 25 cm.
    Veidnē ieklāj cepam papīru un izmēta sviesta piciņas.
    Mannu uzbirdina pār sviesta piciņām apmēram 3 mm biezumā.
  2. Nomizotus, sagrieztus ābolus (šķēlītēs) izklāj pār mannu (4 cm biezumā).
  3. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena.
  4. Saputotajā masā iemaisa miltus. Masai jasanāk vieglai un gaisīgai, to pārlej āboliem.
  5. Cep apmēram 50 minūtes 200 grādu temperatūrā. Pārbauda ar kociņu vai vidus ir sauss, ja trāpa ābols, kociņš būs mitrs.
  6. Kad kūkas virsma ir tumši brūna, to ņem ārā no cepeškrāsns un liek uz šķīvja, apgāžot otrādi.
    Brūnums paliek lejā, dibens augšā.
    Apsmērē ar skābo krējumu, pārber ar kanēļa cukuru, vai vienīgi kanēli (atkarībā cik saldu vēlaties).

    Lai labi garšo!
    Kad kūkas virsma ir tumši brūna, to ņem ārā no cepeškrāsns u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize