Zemeņu knēdeļi

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g mīksta biezpiena
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 2 olas
  • 240-250 g rupja maluma miltu
  • 1/2 glāze/s piena
  • 500 g zemeņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • 100 g sausa biezpiena
  • 2 ēd. k. sviesta (pārliešanai)

Pagatavošana

80 min.
  1. Mīkstu biezpienu izberž caur sietu, pievieno sāli, izkausētu sviestu un olas, liek izsijātos miltos, pievieno pienu - tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām.
  2. Mīklu izveltnē.
  3. Zemenes noskalo, notecina, atdala ziedkausiņus un ietin izveltnētos mīklas kvadrātiņos.
  4. Knēdeļus 5-6 minūtes vāra sālsūdenī, izņem un notecina.
    Pasniedzot pārkaisa ar cukuru, sarīvētu biezpienu un pārlej ar izkausētu sviestu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti