Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sēnes (baravikas) zaļumu mercē

2017. gada 2. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Sēnes sagriež sloksnītēs, sagriež sīpolu un pētersīļus.
2. Majorāna lapiņas noskalo, pievieno sīpoliem un pētersīļiem. Sagrieztus dārzeņus samaisa.
3. Pannā uzkarsē sviestu, pieliek sīpolus, pētersīļus un majorānu. Sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
4. Tad pieliek un apcep sēnes.
5. Pielej baltvīnu, pieliek garšvielas un sautē vēl 5 minūtes.
6. Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc sēnēs, pannai uzliek vāku un ļauj 5 minūtes ievilkties.
Pirms pasniegšanas pievieno skābo krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu