Sākums > Receptes > Zupas

Borščs ar vistas gaļu

2017. gada 2. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Liek vārīties vistas gaļu.
2. Parelēli sarīvē bietes un sagriež 2 ķiploku daiviņas, ko aplej ar 2 ēd. k. etiķa un atstāj marinēties.
3. Uz pannas cep sarīvētu burkānu, sīpolus smalki sagrieztus puslokā un ķiploku daiviņas, kas smalki sagriezti.
4. Kad burkāni un sīpoli jau sacepti viegli dzelteni, pievieno tomātu pastu un kopā vēl nedaudz pacep.
5. Kad gaļa gatava, ņem laukā no buljona un sadala gabaliņos, tikmēr paralēli buljonā iemet skābētus kāpostus (neaizmirstam smalki sakapāt), lai vārās.
6. Kad gaļa sagriezta, liek to cepties uz pannas, nedaudz apcep un pievieno sīpolu, burkānu un tomātu masu, un visu vēl mazliet kopā pacep.
7. Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau tur vārās, nedaudz pavāra un liek klāt sarkanās bietes, kas marinējās, atkal mazliet pavāra, pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.
Pasniedz ar skābu krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu