Riekstu torte

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s skābā krējuma
  • 5 glāze/s miltu
  • 1/3 tējk. sodas
  • 3/4 glāze/s mīksta sviesta
  • Riekstu pastai:
  • Valrieksti
  • 5 olu baltumi
  • 1 glāze/s cukura
  • Dekoracijai:
  • Iebiezinātais piens
  • Rieksti - pēc izvēles
  • Ogas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
  2. Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
  3. Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
  5. Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
  6. Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.

    Lai labi garšo!
    Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize