Riekstu torte
Sastāvdaļas
- 5 olu dzeltenumi
- 1 glāze/s cukura
- 1 glāze/s skābā krējuma
- 5 glāze/s miltu
- 1/3 tējk. sodas
- 3/4 glāze/s mīksta sviesta
- Riekstu pastai:
- Valrieksti
- 5 olu baltumi
- 1 glāze/s cukura
- Dekoracijai:
- Iebiezinātais piens
- Rieksti - pēc izvēles
- Ogas
-
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru kuplās putās, pielej skābo krējumu, samaisa un pieber miltus, samaisa ar sodu.
-
Kad mīkla ir labi samīcīta pievieno mīkstu sviestu. Tad mīklu vēlreiz samīca un novieto vēsumā, pārsedzot ar dvieli.
-
Pēc 30 minutēm izveltnē 3 vienādas plāksnes un ieklāj uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Katru kārtu pārziež ar riekstu pastu, ko pagatavo sīki sasmalcinātus valriekstus un samaisot ar saputotiem olu baltumiem ar cukuru.
-
Tortes plāksnes cep 220 grādu temperatūrā, kamēr gatavas - gaiši brūnas.
-
Saliek visas trīs kārtas kopā un pārlej ar iebiezinato pienu, pārkaisa vēl ar riekstiem un pārber ogas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri