Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sēņu plācenīši ar citrona mērci

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Pagatavo mērci: sīpolus nomizo, sīki sagriež un apcep eļļā 3 minūtes apmēram. Pievieno skābo krējumu, citrona sulu un sēņu garšvielas.
Novāra 5 minūtes. Noceļ no uguns, pārkaisa ar rīvētu citrona miziņu.
2. Plācenīšu pagatavošana: maizītēm nogriež garoziņu, mīkstumu iemērc pienā vai ūdenī. Kad maizītes būs izmercētas, nospiež lieko ūdeni.
Sēnes nomazgā, sīki sagriež.
Ķiplokus nomizo, sasmalcina.
Pētersīļus nomazgā un sasmalcina.
Saliek visus produktus bļodā, pievieno olu, olu dzeltenumu, rīvētu sieru, sāli un piparus. Samaisa.
3. Pannā uzkarsē eļļu, ar karoti liek plācenīšus un cep apmēram 4 minūtes no katras puses.
4. Gatavus plācenīšus saliek bļodā vai uz šķīvja un pasniedz ar citrona mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu