Kefīra kūka ar avenēm

4 1
Ar esošo cukura daudzumu kūka būs diezgan salda, līdzsvaram var pievienot vairāk aveņu, tas pēc katra paša ieskatiem. Ogas var būt arī saldētas, atlaidinātas (bet bez lieka šķidruma).

Sastāvdaļas

  • 200-300 g aveņu
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s kefīra
  • 2 olas
  • 3/4 paciņas vaniļas cukura
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 2 šķipsna/s sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Bļodā saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru.
  2. Pievieno 1/2 glāzi kefīra. Otrai 1/2 glāzei pievieno sodu, ļauj, lai uzputo, pievieno pārējai masai. Pieliek sāli. Visu samaisa.
  3. Tad pakāpeniski pievieno miltus, kārtīgi sakuļ.
  4. Mīklu lej kūkas formā. Pa virsu izkārto avenes.
    Mīklu lej kūkas formā. Pa virsu izkārto avenes.
  5. Cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 minūtes.

Lai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize