Auzu pārslu un bazilika pesto putra ar sviesta pupiņām un zandarta fileju

3 1
Paldies, par recepti restorānam "Ferma"; tā tapusi sadarbībā ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” , piedaloties bērniem - Putras dienas ietvaros.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 600 g Zandarta filejas
  • 200 g auzu pārslu
  • 80 g Sparģeļu
  • 60 g siera “Mascarpone”
  • 60 g bazilika pesto
  • 40 g Zaļās sviesta pupiņas
  • 30 g Vītinātu tomātu
  • 20 g plāni griezta parmezāna siera
  • 20 g Rukolas lapiņu
  • Svaigi zaļumi dekorēšanai
  • Timiāna zariņš
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. Viegli apgrauzdē auzu pārslas.
  2. Katlā ielej 400 ml ūdeni, pievieno sāli, ieber apgrauzdētās auzu pārslas un vāra līdz gatavas.
  3. Kamēr vārās putra, nomizo sparģeļus, notīra pupiņas un noblanšē (uz 30 sekundēm). Iegremdē verdošā ūdenī un pēc tam iemērc aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanos un saglabātu krāsu.
  4. Gatavajai putrai pievieno pesto mērci, kaltētos tomātus, sparģeļus, sviesta pupiņas,“Mascarpone” sieru un silda. Pievieno rukolas lapiņas, viegli apmaisa un vairs nesilda.
  5. Uz pannas izkausē sviestu. Zandarta fileju apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un cep no abām pusēm kopā ar timiāna zariņu, līdz fileja ir gatava.
  6. Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu vai rīvētu parmezāna sieru undekorē ar svaigiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni