Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Auzu pārslu un bazilika pesto putra ar sviesta pupiņām un zandarta fileju

2017. gada 17. oktobris
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti restorānam "Ferma"; tā tapusi sadarbībā ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” , piedaloties bērniem - Putras dienas ietvaros.
Pagatavošana
40 min
1. Viegli apgrauzdē auzu pārslas.
2. Katlā ielej 400 ml ūdeni, pievieno sāli, ieber apgrauzdētās auzu pārslas un vāra līdz gatavas.
3. Kamēr vārās putra, nomizo sparģeļus, notīra pupiņas un noblanšē (uz 30 sekundēm). Iegremdē verdošā ūdenī un pēc tam iemērc aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanos un saglabātu krāsu.
4. Gatavajai putrai pievieno pesto mērci, kaltētos tomātus, sparģeļus, sviesta pupiņas,“Mascarpone” sieru un silda. Pievieno rukolas lapiņas, viegli apmaisa un vairs nesilda.
5. Uz pannas izkausē sviestu. Zandarta fileju apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un cep no abām pusēm kopā ar timiāna zariņu, līdz fileja ir gatava.
6. Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu vai rīvētu parmezāna sieru undekorē ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu