Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbju krēmzupa ar Āzijas garšu

2017. gada 15. oktobris
Foto: Inga Ceriņa
Šādi pagatavotu ķirbju krēmzupu man parādīja bijusī kolēģe Ieva.
Viņa gatavoja ar saldo krējumu un baltmaizes grauzdiņiem.
Es nedaudz pamainīju dažas sastāvdaļas.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Inga Ceriņa
2. Dārzeņus notīra, nomizo un vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
Foto: Inga Ceriņa
3. Sīpolus sagriež vidēja lieluma gabalos.
Foto: Inga Ceriņa
4. Sagrieztos sīpolu apcep sviestā.
Foto: Inga Ceriņa
5. Kamēr apcepas sīpoli, sagriežam parējos dārzeņus - ķirbi, burkānus un kartupeļus.
Foto: Inga Ceriņa
6. Pie apceptajiem sīpoliem pievienojam sagriezto ķirbi, burkānus un kartupeļus.
Foto: Inga Ceriņa
7. Visu apmaisa un pielej ūdeni apmēram 1,2 litrus. Pievieno lauru lapu un smaržīgā pipara graudus.
Foto: Inga Ceriņa
8. Visu vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti.
Foto: Inga Ceriņa
9. Izņem lauru lapu un smaržīgos piparus, mazliet visu atdzesē un sablenderē viendarbīgā masā. Zupā iespiež ķiplokus un pievieno kurkumu.
Foto: Inga Ceriņa
10. Liek uz uguns un uzkarsē, pievieno kokosrieksti pienu un ļauj, lai uzmet burbuli.
Foto: Inga Ceriņa
11. Variantā ar kokosriekstu pienu zupai vislabāk piestāv ķiplokos un sviestā apceptas garneles, kuras var atstāt vesalas ...
Foto: Inga Ceriņa
12. vai sagriezt smalkākos gabaliņos.
Foto: Inga Ceriņa
13. Un, protams, čilli pārslas!

Labu apetīti!
Foto: Inga Ceriņa
Uz augšu