Pēc kanēļa un muskatriekstiem smaržojoša ābolkūka ar rīvētu cieto sieru “Džiugas”

3 1
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • Mīklai:
  • 280 g miltu
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 80 g paniņu
  • 50 g rīvēta siera “Džiugas”
  • 1 tējk. sāls
  • Kūkas pildījumam:
  • 720 g ābolu (sagrieztus, bez serdes)
  • 65 g cukura
  • 50 g rīvēta siera “Džiugas”
  • 50 g sviesta
  • 34 g miltu
  • 2 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. cukura
  • 3/4 ēd. k. kanēļa
  • 1/4 ēd. k. sasmalcinātu muskatriekstu

Pagatavošana

110 min.
  1. Kārtīgi samaisiet miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli. Pieberiet rīvēto sieru “Džiugas” (to varat papildus sasmalcināt) un samīciet mīklu. Sadaliet to divās daļās, ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī, lai sastingst.
  2. Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisiet ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem. Šajā masā ievietojiet šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisiet.
  3. Izrullējiet vienu mīklas daļu un izklājiet to cepšanas formā. Mīklu pārklājiet ar ābolu masu, apbārstiet ar rīvētā siera maisījumu, salieciet virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.
  4. No otrā mīklas slāņa pagatavojiet plānas josliņas un šķērsām krusteniski pārklājiet ar tām kūku.
  5. Ar mitru otiņu apsmērējiet josliņas un apkaisiet ar atlikušo cukuru. Ievietojiet kūku cepeškrāsnī un cepiet 200°C temperatūrā 45 – 50 min., līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.

    Labu apetīti!
    Ar mitru otiņu apsmērējiet josliņas un apkaisiet ar atlikušo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize