Aromātisks liellopu sautējums ar klimpām, kas pagatavotas no cietā siera “Džiugas”

4 1
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

  • Sautējumam:
  • 1 kg liellopu gaļas (stilbu)
  • 800 g liellopu gaļas buljona
  • 400 g rīvētu tomātu
  • 250 g baraviku (der arī šampinjoni)
  • 250 ml sarkanvīna
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 timiāna zariņi
  • Dažas lauru lapas
  • Nedaudz sāls
  • Nedaudz piparu
  • Siera klimpām:
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 100 ml piena
  • 60 g rīvēta siera “Džiugas”
  • 1 tējk. sodas
  • Nedaudz sāls

Pagatavošana

180 min.
  1. Liellopa stilba daļu ielieciet katlā, apkaisiet ar sāli, pipariem un cepiet eļļā, līdz tas skaisti apbrūnē no abām pusēm.
  2. Izņemiet gaļu un tajā pašā katlā apcepiet sasmalcinātos sīpolus, selerijas kātu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisiet sasmalcinātu ķiploku. Ļaujiet dārzeņiem cepties vēl aptuveni pusminūti. Katlā pievienojiet sarīvētus tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, sarkanvīnu, pieberiet cukuru un karsējiet, līdz uzvārās.
  3. Ielieciet stilbu atpakaļ katlā, pielejiet liellopa gaļas buljonu, piemetiet lauru lapas, timiāna zariņus. Uzlieciet vāku un uz mazas uguns sautējiet gaļu 2 stundas, līdz tā kļūst mīksta. Tad pievienojiet sagrieztas sēnes un bez vāka ļaujiet sautējumam pavārīties vēl 10 min.
  4. Samaisiet visas siera klimpu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot pienu. Pielejiet to, pakāpeniski maisot.
  5. No iegūtās mīklas izveidojiet klimpas golfa bumbiņas lielumā. Lieciet klimpas sautējumā, uzlieciet vāku un tvaicējiet 10 minūtes. Karsējiet uz mazas uguns – pretējā gadījumā tās var sabirt.
    Sautējums ir gardāks, ja to pasniedz uzreiz, vēl kūpošu un karstu!

    Labu apetīti!
    No iegūtās mīklas izveidojiet klimpas golfa bumbiņas lielumā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni