Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sviesta ķirbja tarte ar salviju un cieto sieru “Džiugas”

2017. gada 13. oktobris
Foto: Džiugas receptes
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
200 min
1. Samaisiet miltus, sasmalcinātu salviju un sāli. Šai masai pievienojiet sviesta un margarīna kubiciņus, labi samaisiet un pievienojiet ūdeni. Mīklu ietiniet plēvē un uz stundu atstājiet ledusskapī.
2. Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem, izrullējiet mīklu. Izveidojiet no tās aptuveni 43 cm taisnstūri ar paceltām malām. Maigi sadurstiet mīklas pamatni un sānus ar dakšiņu un atstājiet nostāvēties uz pusstundu.
3. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 190°C, ievietojiet mīklas pamatni ar cepamo papīru izklātā formā, pārklājiet ar cepamā papīra loksni, uzberiet pupiņas un cepiet 18 – 20 min.
4. Uzmanīgi noņemiet cepamo papīru un pupiņas un cepiet vēl 10 – 15 min., līdz pamatne iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Apsmērējiet tās pamatni un sānus ar olu baltumu un cepiet vēl 5 min., kamēr izžūst un sāk spīdēt. Izcepušo mīklu atstājiet atdzist aptuveni 15 min. cepamajā formā.
5. Nomizojiet ķirbi, sagrieziet kubiciņos, apkaisiet ar sāli un pipariem, apslakiet ar eļļu, nedaudz pasautējiet un nolieciet malā.
6. Nelielā katlā ar biezu pamatni uz vidējas uguns pavāriet krējumu, neaizmirstot periodiski apmaisīt. Atdzisušo krējumu samaisiet ar rīvēto sieru Džiugas. Pievienojiet sāli un piparus.
7. Sakuliet olu un atsevišķi olas dzeltenumu, samaisiet sakulto masu ar krējuma un siera maisījumu, ieberiet sautētos ķirbja kubiciņus. Salieciet šo masu izceptajā pamatnē un turpiniet cept pīrāgu 160°C karstā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.
8. Pēc tartes izņemšanas no cepeškrāsns nesteidzieties to sagriezt – apbārstiet ar salviju un pagaidiet 20 minūtes, tad pasniedziet līdz istabas temperatūrai atdzisušo gardumu.

Labu apetīti!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu