Ziedkāposts ar kraukšķīgu rīvmaizes garoziņu

3 1
Piemērots gan kā garnīrs, gan kā atsevišķs veģetārs ēdiens.
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposts
  • 2/3 glāze/s rīvēta siera Džiugas
  • 1/2 glāze/s kefīra
  • 1/2 glāze/s rīvmaizes
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 daiviņa/s ķiploka (sasmalcināta)
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s piparu

Pagatavošana

70 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ieklāj plātī cepamo papīru.
  2. Ziedkāposta augšpusē dažās vietās veic krusteniskus iegriezumus. Nenogrieziet ziedkopas, tikai iegrieziet – tas radīs vairāk vietas, kur ieplūst mērcei.
  3. Lielā bļodā samaisiet kefīru, 2 ēdamkarotes siera Džiugas, 1 karoti olīveļļas, sasmalcināto ķiploka daiviņu, šķipsnu sāls un piparu. Šajā mērcē iemērciet ziedkāpostu (ar kātiņu uz augšu), ar mērci apslakiet tā malas, sekojiet līdzi, lai pietiekami pietecētu spraugas. Pēc tam apgrieziet ziedkāpostu otrādi un apslakiet ar mērci tā augšējo daļu.
  4. Novietojiet ziedkāpostu uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, pārlejiet pāri atlikušo mērci, ievietojiet cepeškrāsnī un cepiet aptuveni 35 minūtes.
  5. Samaisiet rīvmaizi ar pāri palikušo sieru Džiugas un olīveļļu, pieberiet sāli un piparus pēc garšas.
  6. Kad pagājušas 35 minūtes no cepšanas sākuma, izņemiet ziedkāpostu no cepeškrāsns, tā virsmu apsmērējiet ar rīvmaizes un siera Džiugas masu un uzkaisiet sezama sēklas. Ievietojiet atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet vēl 20 – 25 minūtes, līdz virsma skaisti apbrūnējusi un izveidojusies garoziņa.
  7. Izņemiet ziedkāpostu no cepeškrāsns un sagrieziet četrās daļās.

    Labu apetīti!
    Izņemiet ziedkāpostu no cepeškrāsns un sagrieziet četrās daļ...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni