Kanapē ar siera Džiugas maizītēm

3 1
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāze/s miltu
  • 1/5 glāze/s kukurūzas miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 paciņa sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 glāze/s rīvēta siera Džiugas
  • 3/4 glāze/s kefīra
  • 1/3 glāze/s olīveļļas
  • Nedaudz iecienīto salātlapu
  • 100 g sālīta laša
  • 1 citrona miziņa

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieklājiet plātī cepamo papīru.
  2. Bļodā samaisiet miltus, kukurūzas miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Pievienojiet ½ paciņas sviesta. Maisiet ar pirkstiem, līdz sanāk drumstalas.
  3. Iemaisiet sieru Džiugas, pielejiet kefīru un olīveļļu. Maisiet, līdz mīkla kļūst mīksta un lipīga.
  4. Tad ņemiet to ar karoti un veidojiet lodītes galda tenisa bumbiņas lielumā, salieciet uz plāts, ielieciet cepeškrāsnī un cepiet 9 – 12 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. Rūpīgi sekojiet līdzi, lai nepārceptu: tikko cepurīte kļūst brūna, izņemiet no cepeškrāsns, jo maizītes apgrauzdējas ļoti ātri.
  5. Izņemiet no cepeškrāsns siera maizītes un atstājiet, līdz tās pilnīgi atdzisušas.
  6. Pāri palikušo sviestu samaisiet ar sarīvēto citrona miziņu. Katru maizīti pārgrieziet šķērsām uz pusēm, abas pusītes griezuma vietā apsmērējiet ar citrona sviestu. Uzlieciet nedaudz salātu, plānu laša šķēli, pārsedziet ar maizītes cepurīti.

    Labu apetīti!
    Pāri palikušo sviestu samaisiet ar sarīvēto citrona miziņu....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas