Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā

4 1
Šis rudenīgais sautējums ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros. Sautējuma sastāvdaļu garšu visizteiktāk papildinās Lomas Del Marques Rioja Gran Reserva vīns.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!

Sastāvdaļas

  • 800 g brieža vai cita medījuma gaļas
  • 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
  • 200 ml buljona
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • 1 ķiploks
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 7 kadiķu ogas

Pagatavošana

150 min.
  1. Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
  2. Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
  3. Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.
  4. Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

    Labu apetīti!
    Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni