Baravikas saldā krējuma mērcē ar kartupeļu klimpām

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šī ir klasiskās baraviku mērces variācija – ātri, viegli un ļoti garšīgi. Baravikas ar krēmīgo mērci vislabāk saskan ar ozolkokā izturētu, labi nobriedušu šardonē ar patīkamu skābumu.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!

Sastāvdaļas

  • 200 g sagatavotu gnoči jeb kartupeļu klimpu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 30 ml sausa baltvīna
  • 4 vidēja izmēra baravikas
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. olīveļļas

Pagatavošana

40 min.
  1. Smalki sakapā šalotes sīpolus, sēnes sagriež gabaliņos, uzkarsē sviestu un olīveļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas.
  3. Pielej baltvīnu, ļauj, lai tas nedaudz iztvaiko, pieliek saldo krējumu un timiānu. Turpina vārīt aptuveni vienu minūti, līdz mērce kļūst bieza.
  4. Tikmēr uzvāra gnoči un pēc tam tos apcep sviestā, piešķirot kraukšķīgāku garoziņu. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Tikmēr uzvāra gnoči un pēc tam tos apcep sviestā, piešķirot...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni