Sākums > Receptes > Zupas

Borščs ar cūkgaļu

2017. gada 6. oktobris
Foto: Zane Bloka
Darba daudz, bet rezultāts ir tā vērts. Ūdens daudzums pēc paša ieskatiem uz sastāvdaļu daudzumu - ja gribās šķidrāku - lej vairāk, ja biezāku - mazāk.
Pagatavošana
120 min
1. Vidēji liela izmēra katlā liek vārīties svaigo cūkgaļu. Vāra līdz beidz putoties - putas regulāri noņem.
2. Kad gaļa vārās un vairs neputo, pievieno purava gabalu, 2-3 veselas bietes, 1 sīpolu un ādu no kūpinātā cūkgaļas gabala. Visu vāra apmēram stundu.
3. No buljona izņem dārzeņus un ādu. Pievieno sagrieztu svaigo kāpostu un liek klāt arī skābo. Turpina visu vārīt.
4. Kamēr gatavojas kāposti, sarīvē burkānus, bietes, atlikušo sīpolu.
5. Burkānus sacep ar sīpoliem un pievieno tomātu pastu.
6. Atsevišķi apcep 3/4 biešu ar 4 daiviņām ķiploka. Ieteicams visu cept sviestā, bet var arī eļļā.
7. Sagriež un apcep arī kūpinājumu.
8. Nomizo un sagriež kartupeļus.
9. Kad kāposti mīksti, pievieno kartupeļus. Vāra.
10. Kad kartupeļi teju gatavi, pievieno burkānus ar sīpoliem un arī kūpinājumu. Vāra apmēram 5 minūtes.
11. Pievieno apceptās bietes, pavāra 2 minūtes, tad pievieno tomātus ar visu sulu - uzvāra.
12. Pievieno atlikušo 1/4 biešu - šīs vairāk domātas krāsai. Zupu papildina ar lauru lapām, piparu graudiem, sāli un cukuru pēc garšas. Vāra vēl 10 minūtes. Tad zupu noņem no uguns.
13. Sasmalcina visus zaļumus un pievieno pusi zupā, piespiež klāt arī atlikušās 2 daiviņas ķiploka. Zaļumu otro pusi atstāj pasniegšanai, kopējais daudzums brīvi variējams pēc pašu ieskatiem.
Ļauj zupai ievilkties 20 - 30 minūtes.
Pasniedz ar zaļumiem un skābo krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu