Sviestā cepti kartupeļi ar bekonu un krējumu

4 1
Sviestā cepti kartupeļi ar bekonu un krējumu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 10-12 nelieli, vienāda izmēra kartupeļi
  • 50 ml skābā krējuma
  • 100 g bekona
  • Sāls
  • Pipari
  • Kausēts sviests

Pagatavošana

100 min.
  1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus. Mizu atstāj. Svarīgi, lai tie būtu maksimāli vienāda izmēra - tad cepšanās process visiem būs vienāds.
  2. Iegriež kartupeļiem škēlītes, bet ne līdz apakšai - lai viss kartupelis joprojām turas kopā.
  3. Pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  4. Liek uz ietaukotas veidnes un liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 200 grādos ~ 30 minūtes vai līdz kartupeļi mīksti. Cepšanās ilgums atkarīgs no kartupeļu lieluma.
  5. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, tos izņem no krāsns, atkārtoti pārsmērē ar sviestu, tā, lai sviests ietek arī starp kartupeļu šķēlēm. Liek atpakaļ krāsnī, līdz kartupeļi kļūst kraukšķīgi.
  6. Kamēr cepas kartupeļi, sagriež bekonu un to sagrauzdē uz pannas bez taukvielām.
  7. Izceptiem kartupeļiem pārsmērē skābo krējumu un uzber bekonu.
    Pasniedz.

    Labu apetīti!
    Izceptiem kartupeļiem pārsmērē skābo krējumu un uzber bekonu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni