Mans rudens ratatujs

5 1
Rudens ir ražas novākšanas laiks. Un nereti sanāk, ka arī vīrusu laiks. Apdomīgi izmantojot visus produktus no dārza, pievienojot dažādas garšvielas, varam pagatavot vienkāršu - veselīgu, imunitātes nostiprinošu maltīti.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 0.4 kg sīpolu
  • 0.2 kg ķiploku
  • 0.5 kg burkānu
  • 1.5 kg cukīni
  • 4 šķipsna/s sāls
  • 4 šķipsna/s melno piparu
  • 2 šķipsna/s čili
  • 4 lauru lapas
  • 6 šķipsna/s pētersīļu
  • 6 šķipsna/s diļļu
  • 2 ēd. k. asa garšvielu maisījuma
  • 0.5 kg puravu
  • 0.2 kg sakņu seleriju
  • 2 šķipsna/s lupstāja
  • 100 ml olīveļļas
  • 4 ēd. k. krējuma
  • 8 šķēle/s graudu maizes
  • 15 g timiāna

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež sīpolus, burkānus, cukīni biezās ripās. Liek katlu uz uguns.
  2. Katā ielej eļlu. Ieber sīpolus - apcep. Pakāpeniski pievieno veselus ķiplokus, ripās sagrieztus puravus, burkānus, pieber visas garšvielas. Manas asās garšvielas ir tirdziņā pirktas "Kančita" - domāta gaļas ēdieniem, bet beru visur :) Apcep 10 - 15 min. Regulāri apmaisa. Pieber salmiņos sagrieztu sakņu seleriju. Pievieno lauru lapas. Pamaisot vēl apm 3 min.
  3. Pievieno cukīni. Sautē, regulāri apmaisot apmēram 20 - 30 min. Es skatos, lai visi dārzeņi būtu gatavi, bet ne putrā. Patīk, ka tie saglabā savu formu. Tas pēc katra ieskatiem. Gaumes jautājums.
  4. Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspiestas 4 ķiploku daiviņas, 4 ēd. k. krējuma. Pasautē aptuveni 5 min. Ņem nost no uguns. Atstāj vēl zem vāka 5 min. garšām ievilties.
    Servē porcijas. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

    Lai labi garšo!
    Beigās pievieno dilles, pētersīļus, lupstāju, timiānu, saspi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni