Karija zupa ar zaļām pupiņām un zirnīšiem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Vārds "karijs" varētu būt cēlies no tamilu vārda "kari", kas nozīmē pikantu mērci vai no tamilu vārda "kaari", kas apzīmē piedevas, ko pasniedz kopā ar pamatēdienu. Šī zupa sasildīs lietainā rudens dienā vai drēgnajā ziemas vakarā. Mūsu tvaicētie dārzeņi saglabā visas uzturvielas un ir labs vitamīnu avots. Izmēģiniet šo zupas recepti un mēs esam droši, to gatavosiet arī turpmāk.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 tvaicētu zaļo sparģelpupiņu Bonduelle "Vapeur"
  • 1 bundža tvaicētu zaļo zirnīšu Bonduelle "Vapeur"
  • 500 g kartupeļu
  • 1 bundža kokosa piena
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sarkans čili pipars
  • 2 ēd. k. karija pulvera
  • 1/2 laima
  • 2 cm ingvera saknes
  • Eļļa
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Kartupeļus nomizo un sagriež smalkāk. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus sasmalcina. Ingvera sakni sarīvē uz smakās rīves. Čili piparu sagriež smalkāk. Ja vēlas zupu pikantāku, tad sēkliņas var atstāt.
    Kartupeļus nomizo un sagriež smalkāk. Sīpolu sagriež mazos k...
  3. Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno kariju, ingveru, ķiplokus, čili piparu un cep vēl 3-4 minūtes,
    Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caursp...
  4. Pievieno kartupeļus, 1/2 glāzi ūdens un vāra 15 minūtes.
    Pievieno kartupeļus, 1/2 glāzi ūdens un vāra 15 minūtes.
  5. Tad pievieno pupiņas, zirnīšus, apmaisa un sautē vēl 5 minūtes.
    Tad pievieno pupiņas, zirnīšus, apmaisa un sautē vēl 5 minūt...
  6. Kā pēdējo pievieno kokosa pienu, mazliet ūdeni, pēc garšas pievieno sāli un vāra vēl 10 minūtes uz mazas uguns.
    Kā pēdējo pievieno kokosa pienu, mazliet ūdeni, pēc garšas p...
  7. Pasniedz uzreiz.

    Labu apetīti!
    Pasniedz uzreiz.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas