Sākums > Receptes > Konservējumi

Ar cukuru saberztas brūklenes

2017. gada 7. septembris
Foto: Depositphotos.com
Šiem konserviem vispiemērotākās ir lielas, labi nogatavojušās un sulīgas ogas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Pagatavošana
80 min
1. Pārlasītas brūklenes ieber verdošā ūdenī un atstāj 5 minūtes.
2. Tad brūklenes ar putu karoti izņem laukā, karsas izberž caur sietu un samaisa ar cukuru.
3. Pēc tam pilda katlā un maisot karsē, līdz cukurs pilnībā izkusis.
4. Masu karstu pilda burkās, uzliek vāciņus, sterilizē 20 minūtes (0,5 l burkas). Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu