Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera cepumi „Mēnestiņi”

2017. gada 2. augusts
Foto: Linda K
Cepumi ar ķimenēm un sāli ir ar spēcīgāku garšu. Tos ieteicams ēst pie kafijas vai kāda cita dzēriena, jo tie ir ļoti sātīgi un diezgan sāļi. Maigāku garšu cienītāji var cept bez piedevām. Šoreiz es nolēmu izcept abu veidu cepumus.
Pagatavošana
180 min
1. Cepeškrāsni silda uz 190°C, cepamajās plātnēs ieklāj pergamentu.
2. Sviestu izņem no ledusskapja un sagriež mazākos gabaliņos, lai tas ātrāk kļūtu mīksts. Miltus ber uz galda un pakāpeniski tiem pievieno sviestu, visu samaisa viendabīgā masā.
3. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sieru un visu mīca līdz iegūta viendabīga masa.
4. Ja masa vēl ir pārāk staipīga var pievienot vēl 2 ēdamkarotes miltu. Ja miltus nepievieno cepumi iznāks nedaudz mīkstāki, ja pievieno, tad drupenāki.
5. Mīklu sadala divās daļās un liek ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm.
6. Pirmajai mīklas daļai pievieno sāli un ķimenes, visu kārtīgi vēlreiz samīca.
7. Uz galda ber miltus, mīklas rulli apkaisa ar miltiem. Izrullē mīklu aptuveni 5 - 8 mm biezumā.
8. Ar glāzes palīdzību izgriež no mīklas pusaplīšu formiņas un liek uz plātnes.
9. Sakuļ olu un klāj pāri cepumiņiem, lai tie iegūtu spīdīgu garoziņu.
10. Liek cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm. Ik pa laikam var atvērt durtiņas un pārbaudīt vai cepumi ir izcepušies. Ja tie vēl ir mīksti, var atstāt uz vēl 5 minūtēm cepties
11. Ja visu mīklu neizmanto uzreiz, to jāliek ledusskapī, jo siltumā tā maina konsistenci.
12. Ar otru mīklas daļu dara to pašu, tikai nepievieno ķimenes vai sāli.

Lai labi garšo!
Foto: Linda K
Uz augšu