Grilēts lasis ar citronu un medu

4 1
Grilēts lasis ar citronu un medu
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 4 svaiga laša šķēles (3 cm biezas)
  • 2 ēd. k. medus
  • 1 /2 citrona sula
  • 1 ēd. k. vīna etiķa
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Mērcei:
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 /2 ēd. k. izspiestas citrona sulas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 saišķītis sasmalcinātu zaļo lociņu

Pagatavošana

120 min.
  1. Bļodā sajauc medu ar citrona sulu, vīna etiķi un eļļu. Laša šķēles liek sagatavotajā marinādē un atstāj vēsā vietā uz divām stundām.
  2. Tad šķēles izņem no marinādes , cep krāsnī vai grilā no abām pusēm 4 minūtes. Pēc tam pārkaisa ar sāli.
  3. Sajauc krējumu, medu, citrona sulu, sāli un zaļos lociņus viendabīgā mērcē.
  4. Zivi pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, salātiem un mērci.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

... 2016. gada 25. aprīlis 18:27
Ja ir citrona sula, tad liet klāt etiķi ir noziegums pret kulināriju, produktu un cilvēci.
Vilnis 2016. gada 25. aprīlis 18:06
Termiski apstrādāta lašveidīgā zivs ir noziegums pret kulināriju, produktu un cilvēci.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni