Dūmota majonēze

4 1
Dūmota majonēze
Foto: Depositphotos.com
Receptes autors: “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu

Sastāvdaļas

  • 500 ml rapšu vai vīnogu kauliņu eļļas (ar neitrālu garšu)
  • 10 olu dzeltenumi
  • Sauja siena (ja nav pieejams pašu piemājas pļavās, tad siens ir nopērkams, piemēram, specializētajos zoo veikalos)
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Citronu sula pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Lielā katlā (ieteicams ārpus telpām) ugunsdrošā vietā ieliek sienu un aizdedzina. Kamēr tas vēl deg, pārlej pāri eļļu. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nokāš caur smalku sietu.
  2. Olu dzeltenumus blenderē ar rokas blenderi šaurā traukā, līdz masa kļūst gaišāka. Turpinot blenderēt, lēnā strūklā pievieno iegūto eļļu. Svarīgi, lai eļļa netiktu pievienota pārāk strauji.
  3. Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno sāli, piparus un citronu sulu pēc garšas.

    Lai labi garšo!
    Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas