Zemeņu siera kūka

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 400 g cepumu
  • 140 g sviesta
  • 600 g zemeņu
  • 600 g krēmsiera
  • 500 ml saldā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 30 g želatīna
  • 100 ml piena
  • 1 tējk. vanilīna cukura
  • 200 ml ūdens
  • 3 ēd. k. cukura

Pagatavošana

400 min.
  1. Samaļ 400 g cepumu.
  2. Cepumiem pievieno 150 g izkausēta sviesta, masu samaisa.
  3. Masu liek kūkas traukā un nolīdzina, lai tā būtu taisna.
  4. Masu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. 300 g zemeņu sagriež uz pusēm un saliek apkārt kūkas malai.
  6. Kopā sablenderē 600 g krēmsiera, 500 ml saldā krējuma, 150 g pūdercukura un 1 tējk. vanilīna cukura.
  7. Sajauc 100 ml ūdens ar 20 g želatīna.
  8. Želantīna masu pievieno 100 ml silta piena un samaisa.
  9. Želatīna masu pievieno iepriekš izveidotajai krēmsiera masai un samaisa.
  10. Gatavo masu lej virsū cepumu masai un liek ledusskapī uz 3 stundām
  11. Katliņā uz uguns liek 300 g zemeņu un 3 ēd. k. cukura. Zemenes karsējot maisa.
  12. Kamēr zemenes karsējas, nelielā bļodiņā sajaus 100 ml ūdens ar 10 g želatīna, to visu samaisa un pievieno zemenēm.
  13. Zemeņu masu liek mikserī līdz tā ir vienmērīga.
  14. Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai.
    Kūku liek ledusskapī uz 2 stundām.

    Lai labi garšo!
    Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize