Zemeņu siera kūka

2017. gada 30. jūnijs
Foto: Loreta Estere Derkača
Pagatavošana
400 min
1. Samaļ 400 g cepumu.
2. Cepumiem pievieno 150 g izkausēta sviesta, masu samaisa.
3. Masu liek kūkas traukā un nolīdzina, lai tā būtu taisna.
4. Masu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
5. 300 g zemeņu sagriež uz pusēm un saliek apkārt kūkas malai.
6. Kopā sablenderē 600 g krēmsiera, 500 ml saldā krējuma, 150 g pūdercukura un 1 tējk. vanilīna cukura.
7. Sajauc 100 ml ūdens ar 20 g želatīna.
8. Želantīna masu pievieno 100 ml silta piena un samaisa.
9. Želatīna masu pievieno iepriekš izveidotajai krēmsiera masai un samaisa.
10. Gatavo masu lej virsū cepumu masai un liek ledusskapī uz 3 stundām
11. Katliņā uz uguns liek 300 g zemeņu un 3 ēd. k. cukura. Zemenes karsējot maisa.
12. Kamēr zemenes karsējas, nelielā bļodiņā sajaus 100 ml ūdens ar 10 g želatīna, to visu samaisa un pievieno zemenēm.
13. Zemeņu masu liek mikserī līdz tā ir vienmērīga.
14. Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai.
Kūku liek ledusskapī uz 2 stundām.

Lai labi garšo!
Foto: Loreta Estere Derkača
Uz augšu