Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas filejas gabaliņu ar sezamu un rīsu nūdelēm

2017. gada 21. jūnijs
Foto: Māris Balodis
Pagatavošana
30 min
1. Vistas fileju sagriež nelielās strēmelītēs.
2. Mazā trauciņā sajauc kopā citrona sulu, sojas mērci, sezama eļļu un svaigi rīvētu ingvera sakni. Pārlejam pāri vistas gabaliņiem un būtu ļoti labi, ja atstātu uz vismaz stundu ledusskapī iemarinēties. Taču, ja galīgi nav laika, var cept uzreiz.
3. Uz sakarsētas, nepiedegošas pannas liek virsū vistiņu ar visu marinādi, uz lielas uguns apcep, līdz šķidrums iztvaikojis. Nekādā gadījumā necep ilgi! Jo ilgāk vistas fileju cep, jo sausāka un negaršīgāka tā kļūst.
4. Ar vārošu ūdeni aplej rīsu nūdeles, pamērcē 3 minūtes (vai vairāk, ja ražotājs tā noteicis) un nokāš.
5. Sadala pa porcijām, virsū kārto filejas gabaliņus un pārkaisa ar sezama sēkliņām.

Labu apetīti!
Foto: Māris Balodis
Uz augšu