Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Veģetārie pīrādziņi itāļu gaumē

2017. gada 20. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Vienkārša recepte pīrāgiem bez gaļas pildījuma. Pateicoties pievienotajām Vidusjūrai raksturīgajām, bet arī latviešu iemīļotām izejvielām un garšaugiem, garša atgādina īstu itāļu picu.
Pagatavošana
140 min
1. Uzsilda (nekarsē!) 50 ml piena, noņem no uguns un iemaisa tajā raugu un 1 ēdamkaroti cukura. Noliek malā uz 15 minūtēm, līdz uz piena virsmas sāk parādīties burbulīši (tā ir zīme, ka raugs "atdzīvojies" un sācis darboties).
2. Atlikušajā pienā iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, pievieno atlikušo karoti cukura un šķipsnu sāls. Pēc tam iemaisa aktivizēto raugu un pakāpeniski iesijā miltus, samaisa. Sāciet mīklu mīcīt bļodā, līdz tā sāk lobīties no bļodas malām. Pēc tam liek to raudzēties siltā (virs 22 grādiem) vietā uz 30 minūtēm. Kad mīkla pirmo reizi pacēlusies, iespiežto atpakaļ bļodā. Kad mīkla atkal pacēlusies un vismaz dubultojusies apjomā, izņem to no bļodas un liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.
3. Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu: uz pannas uzkarsē eļļā uz lēnas uguns apcep puravu kopā ar raudeni, līdz tie kļūst viegli caurspīdīgi (aptuveni trīs minūtes). Noņem no uguns un iemaisa olīvas, ja ir vēlme, var pievienot šķipsniņu sāls.
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
5. Ar mīklas rulli izrullē 10 x 10 cm mazu laukumiņu – vidū liek karoti pildījuma, aizloka ciet malas un izspiež ar glāzes pusi pīrādziņu ārā no mīklas. Ar pirkstu galiem saspiež malas kopā un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, aptuveni 4 cm attālumos vienu no otra (jo cepšanas laikā pīrādziņi vēl uzrūgs). Pārsmērē ar sakultu olu.
6. Cep 20 - 23 minūtes, līdz pīrādziņu augšpuse kļuvusi zeltaini brūna.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu