Citronu rulete

5 1
Receptes autors: AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani.

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • 80 g cukura
  • 80 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 3 olas
  • 2 citronu miziņas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 ēd. k. silta ūdens
  • Krēmam
  • 250 g “Mascarpone” krēma
  • 200 g ogu pēc izvēles
  • 125 g saldā krējuma
  • 60 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

60 min.
  1. Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas.
  3. Iesijā miltus, sāli, un tad iecilā tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes.
  4. Cep krāsnī 10 - 12 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj atdzist.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā liek “Mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputo visu. Pievieno saldo krējumu un puto vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.
  6. Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē krēmu un liek ogas. Rullē biskvītu ruletē. Dekorē ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri.

    Lai labi garšo!
    Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē krēmu un liek o...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize