Turku zirņu cepumi
Paldies, par recepti Varakļānu vidusskolas jauniešiem! Recepte tapusi Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) Latvijā projekta “Garšīgie likumi” ietvaros.
Sastāvdaļas
- 1.25 glāze/s vārītu turku zirņu
- 1/5 glāze/s riekstu sviesta
- 1/4 glāze/s kļavu sīrupa
- 2 ēd. k. olīveļļas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 2/3 glāze/s sasmalcinātas šokolādes
- 1 šķipsna/s sāls
-
Vārītus turku zirņus samaļ putriņā.
- Pievieno visas sastāvdaļas, izņemot sasmalcināto šokolādi. Visu sablenderē un tad pievieno šokolādes gabaliņus.
-
Iegūto masu ar karoti kārto uz plāts, veidojot apaļīgas formas cepumus. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, aptuveni, 13 - 15 minūtes.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri