Apcepto dārzeņu sautējums ar vistas stilbiņiem

5 1
Apceptiem dārzeņiem piemīt papildus garša. Lai arī laikietilpīgs darbs, rezultāts neliks vilties.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 2 nelieli kabači
  • 3 vidēji lieli burkāni
  • 5 nelieli kartupeļi
  • 1 mazs puķkāposts
  • 5 vistu stilbiņi
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 4-5 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. kaltēta bazilika, var izmantot arī svaigu
  • Eļļa cepšanai
  • Nedaudz ūdens sautēšanai

Pagatavošana

100 min.
  1. Nomizo burkānus, noskalo, sagriež gana lielās strēmelēs. Liek uz pannas apcepties līdz tie iegūst zeltainu toni. Liek sacepumu traukā, pārber ar svaigi maltiem pipariem. Es izmantoju stikla trauku ar vāku.
  2. Nomizo kartupeļus, nomazgā, sagriež vidēji 6 daļās. Liek uz pannas, apcep līdz vieglam brūnumam, pievieno sasmalcinātu ķiploku, cep, līdz jūtama kārtīga ķiploka smarža. Liek traukā virs burkāniem.
  3. Notīra, nomazgā puķkāpostu. Sadala rozetītēs, liek uz kartupeļiem.
  4. Ielej nedaudz karsta ūdens pāri visam, pārlej puķkāpostam sojas mērci mazliet un pārkaisa ar baziliku. Uzliek traukam vāku, liek sutināties krāsnī 200 grādos.
    Ielej nedaudz karsta ūdens pāri visam, pārlej puķkāpostam so...
  5. Turpina ar gaļu - gandrīz līdz gatavībai cep vistas stilbiņu, apber tos cepšanas beigās ar svaigi maltiem pipariem. Izņem sacepuma trauku no krāsns, uzliek gaļu, liek atpakaļ krāsnī.
  6. Sagriež biezās pusripiņās kabačus - viegli apcep, lai iegūst skaisto, brūno toni. Liek uz vistas, uzlej vēl nedaudz sojas mērces, pārber ar baziliku.
    Sagriež biezās pusripiņās kabačus - viegli apcep, lai iegūst...
  7. Sautē visu krāsnī ar vāku ~25 minūtes un ~10 minūtes bez trauka vāka.
    Sautē visu krāsnī ar vāku ~25 minūtes un ~10 minūtes bez tra...
  8. Pasniedz dārzeņu kopā ar gaļu siltus - var pievienot skābo krējumu.

    Labu apetīti!
    Pasniedz dārzeņu kopā ar gaļu siltus - var pievienot skābo k...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni