Sākums > Receptes > Brokastis

Ola Benedikta gaumē ar holandiešu mērci

2017. gada 17. marts
Foto: Justine Gedrovica
4 dāmas satikās vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām - Lisabonā. Un kā neatņemama ceļojuma sastāvdaļa ir garda maltīte - tādēļ mūsu lieliskā francijas-latviete iepriecināja mūsu garšas kārpiņas ar fantastiskām brokastīm, ceru, ka arī Jums izdosies!
Pagatavošana
20 min
1. Holandiešu mērce: izkausē sviestu uz lēnas uguns un atliek malā.
2. Bļodā sakuļ 2 olas dzeltenumus, pievieno pāris pilienus etiķa, sāli, piparus.
3. Intensīvi maisot, lēnām pievieno izkausēto sviestu. Visu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei.
4. Olas: katlā uzkarsē ūdeni līdz 90 grādiem, pievieno nedaudz etiķa. Olas pa vienai lēnām izsit ūdeni un vāra 3 min.
Foto: Justine Gedrovica
5. Uzgrauzdē maizi, liek uz šķīvja maizi un tai virsū:
šķiņķi, spinātus, olu. Visu pārlej ar holandiešu mērci!

Labu apetīti!
Foto: Justine Gedrovica
Uz augšu