Ola Benedikta gaumē ar holandiešu mērci

3 1
4 dāmas satikās vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām - Lisabonā. Un kā neatņemama ceļojuma sastāvdaļa ir garda maltīte - tādēļ mūsu lieliskā francijas-latviete iepriecināja mūsu garšas kārpiņas ar fantastiskām brokastīm, ceru, ka arī Jums izdosies!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 6 olas
  • 250 g sviesta
  • 200 g spinātu
  • 4 šķēle/s šķiņķa
  • 4 šķēle/s maizes (baltmaize vai gradu maize - pēc izvēles)
  • 3 pilieni etiķa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s piparu

Pagatavošana

20 min.
  1. Holandiešu mērce: izkausē sviestu uz lēnas uguns un atliek malā.
  2. Bļodā sakuļ 2 olas dzeltenumus, pievieno pāris pilienus etiķa, sāli, piparus.
  3. Intensīvi maisot, lēnām pievieno izkausēto sviestu. Visu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Olas: katlā uzkarsē ūdeni līdz 90 grādiem, pievieno nedaudz etiķa. Olas pa vienai lēnām izsit ūdeni un vāra 3 min.
    Olas: katlā uzkarsē ūdeni līdz 90 grādiem, pievieno nedaudz...
  5. Uzgrauzdē maizi, liek uz šķīvja maizi un tai virsū:
    šķiņķi, spinātus, olu. Visu pārlej ar holandiešu mērci!

    Labu apetīti!
    Uzgrauzdē maizi, liek uz šķīvja maizi un tai virsū:
šķiņķi,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis