Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu biskvīts 123 un rikotas siera kūka

2017. gada 16. marts
Foto: Janas kūkas
Lūkojos ledusskapī uz kārtējo eksperimentu - Creme Fraiche un prātoju, ko ar to iesākt. Lai arī izklausās smalki, tas ir vienkāršs skābpiena produkts no saldā krējuma un paniņām. Vakarā ielēju trauciņā saldo krējumu, pievienoju divas ēdamkarotes paniņas, uzklāju linu dvielīti un gaidīju nākamo dienu. Pēc 24 stundām bija izveidojies skābam krējumam līdzīgs produkts.
Izprātoju, ka iegūto produktu izmantošu siera kūkā, turklāt, man bija pagatavota lieliskā smilšu mīkla 123 (viena daļa cukurs, divas - sviests un trīs - milti). Jā, un šāda siera kūka ir patiešām vienkārši pagatavojama.
Pagatavošana
70 min
1. Gatavo smilšu mīklu.
Pavisam vienkārši - cukuru sajauc ar sviestu un izmaisa.
Foto: Janas kūkas
2. Pievieno miltus un masu samīca ar rokām līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, kā saistvielu var pievienot kādu karoti auksta ūdens, krējumu vai olas dzeltenumu.
Foto: Janas kūkas
3. Rezultātā iegūti 600 g smilšu mīklas.
Foto: Janas kūkas
4. Mīkla paliks pāri, to ieliek pārtikas maisiņā un ievieto saldētavā līdz nākamai kūkai.
Foto: Janas kūkas
5. Gatavo biezpiena - siera masu.
Arī pavisam vienkārši - visus produktus (rikotas biezpienu vai izberztu parasto biezpienu, krējumu, olas, cukuru un garšvielas) kārtīgi samaisa. Pievieno miltus.
Foto: Janas kūkas
6. Veidnē ar rokām ieklāj aptuveni pusi no pagatavotās smilšu mīklas, virsū uzlej biezpiena-siera masu. Veidnes diametrs - 22 cm.
Lai interesantāk - pa virsu uzber odziņas. Man bija mellenes. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā aptuveni 40 - 45 minūtes.
Foto: Janas kūkas
7. Lūk, tāds man sanāca rezultāts - gardais smilšu biskvīts ar maigo pildījumu pats kusa mutē.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu