Smilšu biskvīts 123 un rikotas siera kūka

4 1
Lūkojos ledusskapī uz kārtējo eksperimentu - Creme Fraiche un prātoju, ko ar to iesākt. Lai arī izklausās smalki, tas ir vienkāršs skābpiena produkts no saldā krējuma un paniņām. Vakarā ielēju trauciņā saldo krējumu, pievienoju divas ēdamkarotes paniņas, uzklāju linu dvielīti un gaidīju nākamo dienu. Pēc 24 stundām bija izveidojies skābam krējumam līdzīgs produkts.
Izprātoju, ka iegūto produktu izmantošu siera kūkā, turklāt, man bija pagatavota lieliskā smilšu mīkla 123 (viena daļa cukurs, divas - sviests un trīs - milti). Jā, un šāda siera kūka ir patiešām vienkārši pagatavojama.

Sastāvdaļas

  • Smilšu biskvītam:
  • 300 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • Siera masai:
  • 400 g Rikotas biezpiena (var aizvietot ar parasto biezpienu vai krēmsieru)
  • 150 g Skābā krējuma (konkrētajā gadījumā - Creme Fraiche)
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 vesela olas
  • 1 ēd. k. miltu
  • Vaniļas cukurs
  • Cukurs - pēc garšas
  • Ogas

Pagatavošana

70 min.
  1. Gatavo smilšu mīklu.
    Pavisam vienkārši - cukuru sajauc ar sviestu un izmaisa.
    Gatavo smilšu mīklu.
Pavisam vienkārši - cukuru sajauc ar s...
  2. Pievieno miltus un masu samīca ar rokām līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, kā saistvielu var pievienot kādu karoti auksta ūdens, krējumu vai olas dzeltenumu.
    Pievieno miltus un masu samīca ar rokām līdz viendabīgai kon...
  3. Rezultātā iegūti 600 g smilšu mīklas.
    Rezultātā iegūti 600 g smilšu mīklas.
  4. Mīkla paliks pāri, to ieliek pārtikas maisiņā un ievieto saldētavā līdz nākamai kūkai.
    Mīkla paliks pāri, to ieliek pārtikas maisiņā un ievieto sal...
  5. Gatavo biezpiena - siera masu.
    Arī pavisam vienkārši - visus produktus (rikotas biezpienu vai izberztu parasto biezpienu, krējumu, olas, cukuru un garšvielas) kārtīgi samaisa. Pievieno miltus.
    Gatavo biezpiena - siera masu.
Arī pavisam vienkārši - visu...
  6. Veidnē ar rokām ieklāj aptuveni pusi no pagatavotās smilšu mīklas, virsū uzlej biezpiena-siera masu. Veidnes diametrs - 22 cm.
    Lai interesantāk - pa virsu uzber odziņas. Man bija mellenes. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā aptuveni 40 - 45 minūtes.
    Veidnē ar rokām ieklāj aptuveni pusi no pagatavotās smilšu m...
  7. Lūk, tāds man sanāca rezultāts - gardais smilšu biskvīts ar maigo pildījumu pats kusa mutē.

    Lai labi garšo!
    Lūk, tāds man sanāca rezultāts - gardais smilšu biskvīts ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize