Garšaugu aioli mērce

5 1
No esošajiem produktiem sanāk, apmēram, 200 ml mērces.

Aioli pagatavošanai var izmantot arī blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, tajā var sasmalcināt arī ķiplokus un garšaugus, taču to var darīt vienīgi pēc tam, kad pievienota eļļa un masa jau sabiezējusi. Ja nav pietiekami daudz laika vai trūkst kādas sastāvdaļas, tad lieliski var izmantot arī veikalā pirktu majonēzi, iemaisot tajā sasmalcinātus ķiplokus, garšaugus un nedaudz citronu sulas.

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks"! :)

Sastāvdaļas

  • 150 vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 olas dzeltenums
  • 4 ēd. k. svaigu maurlociņu un pētersīļu maisījuma
  • 1/2 vidēja citrona sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. “Dijon” sinepju
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana

15 min.
  1. Sakuļ olas dzeltenumu ar sinepēm un citrona sulu, tad, turpinot kult, lēnām pievieno eļļu. Turpina kult, līdz masa pēc konsistences līdzinās skābam krējumam.
  2. Pievieno saspiestu ķiploku, garšaugus, sāli, piparus un cukuru.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas