Sākums > Receptes > Uzkodas

Garšaugu aioli mērce

2017. gada 27. februāris
Foto: Receptes.lv
No esošajiem produktiem sanāk, apmēram, 200 ml mērces.

Aioli pagatavošanai var izmantot arī blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, tajā var sasmalcināt arī ķiplokus un garšaugus, taču to var darīt vienīgi pēc tam, kad pievienota eļļa un masa jau sabiezējusi. Ja nav pietiekami daudz laika vai trūkst kādas sastāvdaļas, tad lieliski var izmantot arī veikalā pirktu majonēzi, iemaisot tajā sasmalcinātus ķiplokus, garšaugus un nedaudz citronu sulas.

Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks"! :)
Pagatavošana
15 min
1. Sakuļ olas dzeltenumu ar sinepēm un citrona sulu, tad, turpinot kult, lēnām pievieno eļļu. Turpina kult, līdz masa pēc konsistences līdzinās skābam krējumam.
2. Pievieno saspiestu ķiploku, garšaugus, sāli, piparus un cukuru.

Labu apetīti!
Uz augšu