Ābolu - sinepju mērce
No esošajiem produktiem sanāk, apmēram, 200 ml mērces.
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks" meistariem! :)
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieks" meistariem! :)
Sastāvdaļas
- 2 vidēja lieluma vietējie āboli
- 100 ml ābolu sulas
- 1 ēd. k. baltvīna etiķa
- 1-2 tējk. graudaino sinepju
- 1 tējk. medus
- 1/2 tējk. žāvēta timiāna
- Jūras sāls
- Melnie pipari (pēc garšas)
- Nomizo ābolus, izgriež tiem serdes un sagriež tos gabaliņos.
- Ielej nelielā katliņā ābolu sulu, pievieno sagrieztos ābolus un karsē piecas līdz septiņas minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
- Pievieno etiķi un timiānu un karsē vēl dažas minūtes, tad sablenderē un atdzesē.
-
Atdzesētajam ābolu biezenim pievieno medu, pēc garšas sinepes, sāli un piparus.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri