Hestona Blūmentāla vafeles ar paštaisītu lazdu riekstu mērci

3 1
«Es ilgi meklēju ideālo vafeļu recepti – izrādījās, kas vajadzēja vien pievienot mīklai «Speculoos» cepumus un pasniegt tās ar paštaisītu lazdu riekstu – šokolādes mērci! Ideāli katru reizi! Mazliet ar asumiņu, un daudz šokolādes, ar bagātīgu garšu – viss kopā neatvairāmi gardi,» tā pats Hestons.

Sastāvdaļas

  • Lazdu riekstu un šokolādes mērcei:
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 200 g nolobītu lazdu riekstu
  • 3 tējk. pūdercukura, kas paredzēts glazūrai (tā sastāvā ir kukurūzas ciete)
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 340 g piena šokolādes
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls
  • Vafelēm:
  • 50 g smalki saberztu «Speculoos» vai līdzīgu cepumu ar asāku garšu
  • 30 g olīveļļas
  • 250 g miltu
  • 2 olas
  • 20 g pūdercukura
  • 7 g cepamā pulvera
  • 425 g piena
  • 3 tējk. «Speculoos» pulvera

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavošanas process skatāms video.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize