Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes riekstu krēma un banānu smalkmaizītes

2017. gada 13. februāris
Foto: Zane Bloka
Smalkmaizītes tiem, kas labprāt našķējas, bet neaizraujas ar pārlieki lielu saldumu :)
Pagatavošana
40 min
1. Atlaidina mīklu, lai tā būtu gatava rullēšanai.
2. Pa to laiku sagriež banānus nelielos gabalos (~ 3 - 4 cm), bļodiņā sakuļ olu.
3. Kad mīkla atlaidusies, galdu nokaisa ar nelielu daudzumu miltu, to pašu dara ar mīklas rulli. Nedaudz izrullē mīklu un pārgriež to uz pusēm, lai izveidotos kvadrāts un katru kvadrātu pārgriež pa diagonāli vēl uz pusēm, iegūstot trijstūrus (šī prasība nav obligāta, jo ar formu katrs var brīvi interpretēt).

Kamēr tiek sagatavota mīkla, krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Pie īsākās trijsūra malas, uzsmērē šokolādes riekstu krēmu, uzliek virsū banāna gabaliņu un aiztin ciet. Tā dara ar visiem gabaliņiem.
5. Kārto uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Smalkmaizītes liek atstatus vienu no otras, jo mīkla pūšās. Apsmērē ar olu un liek cepties apmēram 12 - 15 minūtes. Brīdī, kad maizītes gatavas, tās ir zeltaini brūnas, gaišas. Pārcepot, tās paliks cietākas un mīkla nepatīkami drups.
Nedaudz atdzesē un bauda!

Lai labi garšo!
Uz augšu