Vista ar rozīnēm

2005. gada 13. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Pašu pirmo "pīlē" liek sagrieztu (kā rosolam) kūpināto cūkgaļu, tad kārtās (es neko neapcepu):vistu, kurai uzber piparus, sāli vai vegetu, kariju u.c. garšvieles pēc katra gaumes (ja ir, uzlieku uz katra gabaliņa paštaisīto adžiku) , sagrieztus sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, dilles un pētersīļus.
2. Liek uz plīts un pasautē 30 minūtes (nekādu šķidrumu nepievieno).
3. Pārlej ar majonēzi, uzber sauju rozīnes, uzliek ripiņās sagrieztas gurķu šķēlītes un liek cepeškrāsnī apmēram uz stundu.
4. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem (mērcīte būs "pīlē") un salātiem.
5. Pēc pieredzes:
6. Ideāli, ja gaidi ciemiņus un gribi pacienāt ar silto ēdienu
7. Vēl varētu bez gurķiem, bet rozīnēm nebūs "tā" garša
8. Otrā dienā, kad "ievilcies" ir pat vēl garšīgāk
9. Nav atsevišķi jātaisa mērce
10. Sagatavošana prasa apmēram 10-15 minūtes + nomizo kartupeļus un sataisi salātus,kopā apmēram 30 min, pēc tam stundu vari vai nu atpūsties, vai uzpucēties, vai padarīt kādu citu darbiņu
Uz augšu