Ātrais sulīgais meža cepetis

4 1
Ātrais sulīgais meža cepetis
Foto: Depositphotos.com
Meža gaļas cienītājiem - pavisam vienkārša cepeša recepte :)

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg meža sivēna
  • 1 paciņa majonēze
  • 1 burciņa Krievijas sinepju
  • 1 galviņa ķiploka (saspiesta)
  • 100 g dažādas garšvielas meža gaļai
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

160 min.
  1. Ņem cepeti, uzliek uz paplātes un uz follija - kārto folliju krusta formā, lai varētu no visām pusēm smuki ietīt.
    Ņem cepeti, uzliek uz paplātes un uz follija - kārto folliju...
  2. Sagatavo garšvielu maisījumu - izvēlētās meža gaļas garšvielas + sāls +pipari.
    Sagatavo garšvielu maisījumu - izvēlētās meža gaļas garšviel...
  3. Sagatavo mērci, ar kuru iesmērēt cepeti - saspiests ķiploks (galviņa) + majonēzes paciņa + krievijas sinepes.

    Sagatavo mērci, ar kuru iesmērēt cepeti - saspiests ķiploks...
  4. Un samaisa visu kopā.

    Un samaisa visu kopā.
  5. Ierīvē cepeti ar sagatavotajām garšvielām no abām pusēm.
    Ierīvē cepeti ar sagatavotajām garšvielām no abām pusēm.
  6. Iesmērē cepeti ar sagatavoto mērci, jābūt bagātīgi ieziestam. Ja ir mazāks cepeša gabals, attiecīgi var likt mazāk sinepes un majonēzi.
    Iesmērē cepeti ar sagatavoto mērci, jābūt bagātīgi ieziestam...
  7. Ieziesto cepeti ietin follijā.
    Ieziesto cepeti ietin follijā.
  8. Cep 2,5 h 200 - 220 grādos un pēdējo pusstundu, atgriežot vaļā cepeša augšu, uzliek uz grila režīma apbrūnināties .

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni