Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Savādāki pelēkie zirņi

2017. gada 20. janvāris
Foto: Kristīne Kristīne
...Ļoti labi garšos, ja pievienos saldo papriku un saldo sīpolu...
Pagatavošana
20 min
1. Sagriež cauraudzīti un sīpolus, liek apcepties uz pannas, apcep 3 min. uz vidēji lielas liesmas, (lai sīpoli vēl nav zeltaini brūni).
2. Kamēr gatavojas iepriekšējās sastāvdaļas, sagriež šampinjonus un 30 g puravu (otru daļu puravus pievienos mērcei).
3. Sagrieztās sastāvdaļas ar pelēkajiem zirņiem liek uz pannas, pievieno šķipsnu sāli un maltus melnus piparus, atstāj sautēties uz 5 min. un gatavo mērci.
4. Mērce: 3 ēd. k. krējuma sajauc ar 3 ēd. k. majonēzes, pievienu 2 daivas ķiploka, 30 g puravu, samaisa, pievieno saldo krējumu 150 ml, es pievienoju ūdeni 100 ml, lai šķidrāka, bet šeit var variēt ar biezumu... un pārlej pannā sagatavotai masai un ļauj uzvārīties.

Labu apetīti! :)
Uz augšu