Savādāki pelēkie zirņi

4 1
...Ļoti labi garšos, ja pievienos saldo papriku un saldo sīpolu...

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g pelēko zirņu
  • 350 g cauraudzīša
  • 250 g šampinjonu
  • 60 g purava
  • 1 sīpols
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s maltu melno piparu
  • Mērcei:
  • 100 ml ūdens
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 ēd. k. majonēzes
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 150 ml saldā krējuma
  • 30 g purava

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagriež cauraudzīti un sīpolus, liek apcepties uz pannas, apcep 3 min. uz vidēji lielas liesmas, (lai sīpoli vēl nav zeltaini brūni).
  2. Kamēr gatavojas iepriekšējās sastāvdaļas, sagriež šampinjonus un 30 g puravu (otru daļu puravus pievienos mērcei).
  3. Sagrieztās sastāvdaļas ar pelēkajiem zirņiem liek uz pannas, pievieno šķipsnu sāli un maltus melnus piparus, atstāj sautēties uz 5 min. un gatavo mērci.
  4. Mērce: 3 ēd. k. krējuma sajauc ar 3 ēd. k. majonēzes, pievienu 2 daivas ķiploka, 30 g puravu, samaisa, pievieno saldo krējumu 150 ml, es pievienoju ūdeni 100 ml, lai šķidrāka, bet šeit var variēt ar biezumu... un pārlej pannā sagatavotai masai un ļauj uzvārīties.

    Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni